OM Mig

Jag är en tjej mitt i livet med 3 underbara barn och en fantastisk sambo. Vi bor i Rydebäck utanför Helsingborg och lever ett härligt, aktivt och kärleksfullt liv.

Det är innebandy, fotboll, dans, löpning, jujustsu, skidåkning och segling som gäller. Inga problem alls att fylla vår tid!!

Augusti 2010 förändrades dock livet snabbt. Jag fick diagnosen magsäckscancer och den 13:e September 2010 opererades hela min magsäck, 20 cm tarm samt ca 50 lymfkörtlar bort. De ansåg att operationen var "radikal", dvs att det tror att de fått bort all cancer. Sedan följde en riktigt tuff behandling, för att minska risken för återall, med både cytostatika och strålning. 

Jag fick en sommar med fina röntgenbesked och jag mådde riktigt bra. Vi köpte båt som vi ofta var ute med. Hann med både resa till kroatien, italien och till tännäs. Sedan kom smärtan tillbaka och läkarna hoppades på tarmvred så den24:e oktober var det dags för ny op. Man hittade då spridning i hela tarmen och bukhinnan. Det enda de kunde göra var några förbipassager med tunntarm runt de värsta områdena så att jag kan äta ändå. Sedan remitterades jag till palliativ vård med cytostatikabehandling i livsförlängande syfte. Jag vägrar dock i mitt huvud godkänna detta. Jag är ingen statistik och ska göra allt för att vara det där miraklet.... Men det är en sjuhelvetesresa.... Som jag brukar säga  - Cellerna muckar med fel person!!!

Varför kallar jag mig Lille Marie i rubriken?  Jag kallades alltid det fram till sisådär 20-års ålders. Det fanns ytterligare en Marie och jag var mindre helt enkelt!!