söndag 3 juli 2011

Hunky Dory

Sitter i sittbrunnen med ett glas rose. Jag smuttar mest, är rädd för att bråka med min lever i onödan. Ett av levervärdena är fortfarande inte bra, har tom blivit sämre. Eftersom jag har några andra små orosmoln som frossa när jag ätit och iblland ont i vänster lunga har jag fått en telefontid men min onkologläkare. Tills dess ska jag ta nya prover. Men jag är inte orolig, jag mår såååå bra. Äter riktigt bra, ja åtminstone de flesta dagarna. Är relativt pigg, positiv....om än liiite lättirriterad - står inte ut med barnens gnabb eller krångel!!!

Jo, vi har köpt båt. En Forgus 31:a är det men jag beskriver henne mer som - vit med blått streck, lagom stor, har separat toa och fint kök!! Hon heter Hunky Dory, men vi ska nog döpa om henne sen. Annars är det en 70-tals båt som ska föra oss tryggt över världshaven, nej förlåt - över Öresund!! Den ligger här i Sandhamn utanför kungsbacka så vi beslöt oss för att utgå härifrån och ha lite semester i Göteborgs skärgård.

Det är alldeles lugnt och vindstilla. På Badplatsen som bara ligger 30 meter härifrån är det fortfarande folk som hoppar från bryggan, trots att klockan är strax 11. Vi har ännu inte seglat henne utan acklimatiserat oss i hamnen idag. Vi har gått på upptäcksfärd på klipporna, badat mycket och ätit en ljuvlig grillmiddag. Detta är livet på en pinne.... Så långt bort från sjukhus, behandlingar, mediciner, dropp och illamående man kan komma. Jag njuter och får ofta tårar i ögonen när jag tänker på vad jag faktiskt får uppleva. Jag önskar så att skitsjukdomen kan hålla sig borta från min kropp forever!! Jag gör vad jag kan för att sköta mig, att inte ge cellerna en chans att bråka. Låt mig vara och låt mig leva vidare detta underbara liv. Jag glömmer dig aldrig, cancer! Mina ärr på magen påminner mig ständigt men nu räcker det - jag vill inte se röken av dig igen!! Och förresten - låt alla andra vara också!! Skepp o hoj!


   

6 kommentarer:

  1. Bästa Marie! Du ger mig gåshud när du delar med dig av dina känslor och upplevelser! Skitsjukdomen motas VÄCK av allt underbart du upplever! KRAM

    SvaraRadera
  2. Så gött med segelbåt och Bohuslän!! Och så gött med dig Marie!! Du ger så mycket livsglädje. Ve den sjukdom som bråkar med dig igen. Punkt.

    SvaraRadera
  3. Hej Marie,

    Nu var det ett tag sedan jag skrev något här. Men jag ville bara säga 'hej' och att jag är så glad över att allt går på rätt håll! Jag är så glad över att du får uppleva sommaren tillsammans med dina killar.

    Njut Marie!
    Många kramar från Jennica

    SvaraRadera
  4. Kram från Laila! Instämmer med allt Du skriver, Marie. Hoppas vi får se båten i sommar. Vi kommer till Råå den 7/8.

    SvaraRadera
  5. Vi har placerat röda kajaken vid Hinsen i Småland, hoppas era killar kommer att ha nöje av den, som omväxling till havskryssningar. Lycka till med stora fina segelbåten, mabruk på arabiska!

    SvaraRadera
  6. Åh, vad skönt det låter. Jag vill också...! :-) Får se om jag kan lura med mig på ngn tur i sommar med några goda vänner. Det skulle verkligen vara gott för själen.
    Njut för fulla segel - ni är ju på den bästa av svenska kuster. Sköt om dig, Marie. Vi hörs och syns. Kram Sofie

    SvaraRadera