torsdag 25 augusti 2011

Härliga härliga besked!

Jodå, det gick bra idag. Det var jobbigt. Tankarna for åt alla håll i förmiddags. Jag får verkligen hålla mig sysselsatt med olika saker för att inte tankarna ska skena iväg och jag redan börjar snickra på min egen kista.

Det var ytterligare en ny läkare jag fick träffa. Han är specialist på cancer i mage/tarm. Han var noggrann och gick igenom alla mina värde och röntgensvaret grundligt. Det är ju egentligen 2 röntgenundersökningar i ett jag har gjort, både PET scanning och vanlig CT. PET scanningen visar väldigt mycket och är ibland svår att tyda för det kan finnas "aktivitet" av helt naturliga anledningar. Denna gången visade PET scanningen ingen aktivitet vid operationsområdet som man såg i maj. Bra! Man såg lite aktivitet på några andra ställen men alla har naturliga förklaringar, så han var inte orolig. Proverna är fortfarande inte bra. Denna gången hade levervärdena förbättrats men de vita blodkropparna är fortfarande dåliga. Benmärgen har fått sig en rejäl knäpp av den här behandlingen och det finns inte mycket att göra åt det. Jag kommer att ta nya prover nästa vecka och i slutet av oktober. Jag skrivs ut nu från onklologen och remitteras till Kirurgen som kommer att sköta undersökningar och kontroller framöver. Det känns bra.

Han sa faktiskt något som ingen sagt förut. "Jag tycker det här ser väldigt bra ut!". Jag vet att han inte lovar något men oj, vilka härliga ord att höra!

Precis som vanligt gick jag ifrån läkarbesöket med lättat hjärta. Inte hysteriska glädjetjut eller stora känsloyttringar....bara ett ödmjukt lugn. Tacksamhet över att jag får mer tid. Fler underbara stunder tillsammans med min fina familj och fina vänner. Har långt kvar tills jag kan kallas frisk, men nu mår jag bra. Jag trycker på PLAY-knappen igen. Börjar arbeta nästa torsdag och får härlig, underbar vardag. TACK.

Fast först ska jag till Italien och lyxa. Snudan i vädret och bara koppla av! Gött ska det bli, och riktigt lyxigt att ha mamma och syrran med!

Tack för allt stöd ni ger mig! Tack för tankar och kraft idag, det känns så bra att veta att ni finns.
Sköt om er och era nära.

Nu låter det som att jag ska sluta skriva, men jag tänker skriva vidare. Det är som terapi för mig.  Är tillbaka igen efter Italien.

Ciao!!

9 kommentarer:

  1. Ha det så bra i Italien Marie! Jag ska också dit om en månad. Är rätt varmt där nu så du får det säkert riktigt skönt!

    Kram Martin

    SvaraRadera
  2. kram o ha det bäst o ät massor av go italiano glass

    SvaraRadera
  3. Kristina Hedberg Adamson26 augusti 2011 kl. 13:41

    Det är verkligen fantastiska nyheter, så skönt att äntligen efter så mycket möda och besvär få lite vanlig vardag igen. Jag tycker absolut att du ska fortsätta skriva. Det är många som har påtalat att du har skrivandets ådra och jag kan verkligen hålla med. Kul att följa dig, speciellt eftersom vi inte ses så ofta (det var ju inte direkt igår...). Ha det så fantastiskt härligt i Italien!

    Kram Kristina

    SvaraRadera
  4. Charlotte Trönell26 augusti 2011 kl. 19:00

    HURRA! Vi gläds med:)
    Stora varma kramar från ett Görslöv i korndamm

    SvaraRadera
  5. Oh, så härligt, Hurra Hurra för dig Marie! Vi tänkte på dig igår och var nervösa men oj vad glada vi blev nu. Ta hand om dig och njut av livet och din fina familj!

    Stor och varm kram till dig och pojkarna / fam. Torbjörn

    SvaraRadera
  6. Vad glad man blir!!! OCH det ska bli roligt att se dig på jobb igen, du har varit saknad :o)

    //Kajsa

    SvaraRadera
  7. Trevlig resa och välkommen tillbaka till jobbet! Underbart att du har kommit så här långt.
    Vi ses!
    Kram Malin P

    SvaraRadera
  8. Så härligt att höra... Jag gläds med dig och din familj och hoppas du får en fantastiskt tripp till Italien.
    Stor kram // Jenny

    SvaraRadera
  9. Har du bra varden pa immunforsvaret, om inte kanske du kan fa gammaglobulin ett tag. jag fick det i nastan tio ar, mina varden ar toppen och jag LEVER!
    Italien ar toppen, forza bella Marie!

    SvaraRadera