onsdag 29 december 2010

Högtravande nyårsmeny !

Överläkaren lämnade precis rummet efter att ha gått sin rond. Han kunde konstatera att Marie är rejält tagen av behandlingen och att den kanske bör justeras framöver. Strålningen kan jämföras med att bränna sig av solen om och om igen på samma ställe. Kroppen får ingen möjlighet att läka innan man bränner vidare. Cytostatikan som Marie får parallelt tom. v.8 bryter också ner slemhinnorna i hennes tarmar med inflammationer som följd. Dom fortplantar sig och det gör ont i bröstkorg och ut mot axlarna. Nu handlar det bara om att dämpa allt som gör ont med hjälp av mediciner och ta sig igenom behandlingen. Hon kämpar på och skrapar in avklarade dagar likt fångarna på film.
Läkaren frågade hur hon ville göra över nyår och Marie tvekade inte på svaret. Hon vill vara kvar i inlagd i Lund om hon mår så här. Självklart vill vi fira nyår tillsammans med våra vänner men det ska komma fler möjligheter !

Rummet är ljust vitt med mycket fönster. Ett eget badrum, platt tv och en röd service knapp hängande vid huvudändan av sängen. Nu går det inte mycket näring och dryck in genom munnen så sköterskorna springer inte ihjäl sig mellan kök och Maries rum. Dom har tryckt in en säng till vid sidan om Maries där jag tar plats. Jätte skönt att kunna ha möjligheten att bo tillsammans när det är som tuffast. Vi har det bra och jag njuter av att få vara tillsammans med Marie som får mig att skratta och känna mig trygg trots att hon ligger och sover mest hela tiden. Barnen har det också bra tillsammans med våra föräldrar som ställer upp i vått och torrt ! 

Så här kommer antagligen Maries nyårsmeny se ut om alla råvaror går att få tag i:

Som välkomstdrink serveras en fantastisk munlöslig "Temesta" 
och till det en 2 knapriga"Panodil" toppat med "Tramadol". 

Till förrätt serveras en magsyredämpande symfoni "Omeprazol Abcur" 
och "Levaxin"tillsammans med en stuvning av svampinfektions tabletten "Fluconazol". 
Självklart lyxar vi till det med en brusande "Acetycystein Sandoz" av äldre årgång !

Till varmrätt avnjuts en rejäl bit härlig "Primperan" inbäddad i "Zofran". 
Även här serveras 2 knapriga "Panodil" toppat med "Tramadol".
Självklart dricker vi till detta intravenöst en 1500 ml "Olimel N/E".

Som dessert tar vi oss  2 "Imodium" tillsammans med en krämig 
"Scheripoct" rektumsalva.

Kan man inte få nog så forstätter vi njuta av Panodilen, Tramadolen till långt 
in på småtimmarna samt "Xylacin" vid behov.


/Calle

26 kommentarer:

  1. Calle du goaste Calle, vilken chef! Ska nu kopiera din fantastiska meny och se om vi kan anpassa den till egyptiska ravaror.
    Till Marie ger jag en doftande vit blomma fran Frangipani, min skyddsling pa balkongen. Och en stor varm kram!

    SvaraRadera
  2. Följer er kamp så ofta som ni uppdaterar sidan. Kan bara säga fortsätt att kämpa och det är väl jättebra att du Marie får stanna kvar i Lund om det är där du känner att du bäst kan få smärtlindring och återhämtning. Det kommer fler nyår att fira, ta hand om er själva detta året och samla den kraft ni kan. Tänker på er ofta o hoppas att du snart får må lite bättre Marie. Kram Lotten och Joe.

    SvaraRadera
  3. Calle jag hoppas du inte beställer in av den menyn då kanske du blir den svåraste att skriva ut. Ja, denna nyår är denna nyår och det är ju ändå bara en dag, lika värdefull, glädjande, jobbig, sorgsen och härlig som alla andra dagar. Vi tänker på Er skålar för Er och jag kommer att tänka på Lille Skutt vid tolvsnåret
    (kram Marie :-)).

    SvaraRadera
  4. Tramadol 2009 e min favoritårgång!
    2010 e säkert lika bra?!?
    Ses 2011!
    C

    SvaraRadera
  5. Kämpa på det blir bättre.

    SvaraRadera
  6. Underbart att läsa att ni båda kan skämta lite om menyn även när det är tufft. Det kommer fler år. Många kramar till er båda från oss.

    SvaraRadera
  7. "Fy fan" är de enda ord jag kommer på efter att ha läst menyn....men vet du vad? Snart är du på ditt efterlängtade SPA med bubbel i glaset och massa go mat på tallriken, det vet jag!!! Vi är många som tänker på dig och skickar så mycket styrka vi någonsin kan!!! 2011 kommer att bli ditt år, glöm inte det!!!
    Kram Kajsa

    PS Calle, du är grym!!!

    SvaraRadera
  8. Finaste och goaste lilla Marie och Calle.
    Kramar och massor av styrka från mig oxå till er båda. Jag är med er hela tiden även om det är några mil emellan oss.
    Att du Calle är kock, ja det kan man ju bara inte ta miste på efter att ha läst din meny.
    Bamse go´nattkramar till er mitt i natten. Gerd

    SvaraRadera
  9. Kära goa Marie & Calle, tänker ständigt på er och följer bloggen dagligen..Ni är fantastiska!!
    All Lycka till ER och verkligen ett Nytt Gott År till er... Alla vi, jag & Håkan,Lasse & Ninna, Stefan & Anette m familjer skålar för er och er familj kl 24 och sänder massor av styrka, tankar & kramar till er. <3<3<3

    SvaraRadera
  10. Goaste finaste Marie,
    Även om det är nyår så tar du helt rätt beslut! Självklart är det rätt att stanna där de verkligen tar hand om dig nu när allt du går igenom påverkar dig så mycket.
    Calle, du är heeelt fantastisk! Att läsa det du skriver värmer så otroligt mycket - det är verkligen riktig, äkta kärlek! Det sägs ju att det är under hårda prövningar som kärleken testas och i ert fall finns det inga tvivel :-))Jag blir så glad för Maries skull att hon har dig så nära och jag är övertygad om att det ger henne enorm styrka att orka igenom hela behandlingen.
    STOOOR kram till er båda och jag hoppas att ni ändå får en mysig nyårsafton på tu man hand och myser ordentligt med varandra.
    Kram Ulrika och hela familjen

    SvaraRadera
  11. Hej Marie och Calle
    Skickar en sprakande och färgglad nyårsraket genom cyberspace som hälsning och önskar hela er familj ett riktigt Gott Nytt År. Ska man tro årshoroskopet i Damernas värld (och det måste man väl ;-) så ska Oxens 2011 bli ett riktigt gott år. Kämpa på Marie - du är igenom hälften.
    Varmande kramar Pernilla P

    SvaraRadera
  12. Kämpa på Marie jag önskar hela er familj ett riktig Gott Nytt År

    Kram Irene

    SvaraRadera
  13. Sänder er en tanke..kämpa på Marie

    Gott Nytt

    Kram/Martin K å familjen

    SvaraRadera
  14. Vi skålar för er ikväll och tänker glada positiva tankar. Kram till er alla! Kram Johanna och Henrik 125

    SvaraRadera
  15. Många tankar på Er.
    Kämpa på och Gott Nytt År!
    Wendel

    SvaraRadera
  16. Hej Marie!

    Tänk på att det är mörkast innan gryningen, även om det känns jobbigt så blir det ljusare....

    Vi önskar dig och familjen en riktigt god fortsättning och Ett Gott Nytt År fyllt av god hälsa och framgång!

    Önskar familjen Nilsson med respektive familjer!

    SvaraRadera
  17. Kramar o pussar till dig och Gott nytt år från Älta.

    SvaraRadera
  18. Söta söta Marie!! Många tankar till dig o familjen!! Känns som du är på rätt ställe i nuläget. Menyn o hälsan kommer ju bara att bli så otroligt mycket mycket bättre! O du är en fighter..o glädjespridande solstråle! Känner på mig att du trots detta helvetes jävla skit har ett leende på läpparna!! Mängder av GOTT NYTT ÅR! Puss o Kram

    SvaraRadera
  19. Styrkekramar från Lisette Tomas Moa & Linus.
    Gott Nytt År!

    SvaraRadera
  20. Kämpa på så blir det säkert ett fint tvåtusenelva.
    Birgitta

    SvaraRadera
  21. Marie,
    tänker på dig.....
    2011 kommer bli ditt/ert år! Året du besegrar det onda! Håll ut.....
    Kram Jenny

    SvaraRadera
  22. Ja, det var ju oxå en jäkla nyårsmeny det där! Men tänk att denna nyår är bara en av många - där kommer fler då ni kan snygga till menyn lite. För övrigt är nyårsafton kraftigt överreklamerad enligt undertecknad... ;-)
    Härligt att läsa er humor mitt i all skit! 2011 är året då allt gott kommer till dom som förtjänar det - hang in there sötisar!!!

    Kram Lisa J

    SvaraRadera
  23. Hej Hopp Marie!
    Vi är övertygande om att 2011 blir ett kanon år för dig och familjen. Lite heavy i början av året men framåt senvinter/vår ska du se att du kommer att känna dig som en kalv på grönbete.
    Kämpa på Marie samt många kramar till dig och familjen hälsar Åsbergs

    SvaraRadera
  24. Ni är fantastiska. Jag sänder all styrka och energi inför 2011 som blir ett förändringens och förbättringens år! Ni klarar allt, det är jag övertygad om - bara ni tar stöd och hjälp och kommer ihåg att ni inte båda hela tiden måste vara starkast och bäst jämt! kram Katarina Ek

    SvaraRadera
  25. Hej på er,
    Galghumor måste man ha annars klarar man sig nte igenom de svåraste stunderna.
    Vi har också "firat" nyår i Lund. Det anda som var positivt var att vi var tillsammans och den underbara utsikten från Niva. En extra kram till dig Marie. Vi håller på Dig! Låt dem ta hand om dig på bästa sätt.
    KRAM! Anna Holgersson

    SvaraRadera
  26. din nyårsmeny får mig att skratta!härligt att läsa och att du håller humöret uppe!stora kramar och hälsningar till marie.dino

    p.s har du funderat på att maila din nyårsmeny till programmet:"celebrity rehab"

    SvaraRadera